Índex d'activitats

 

18. Tal com raja

Els nois i noies van seguint, per mitjà d’un joc de pistes, possibles recorreguts de l’aigua dins del seu cicle natural.

Edat: de 7 a 12 anys

 

 

19. Prêt-à-porter

Els nois i noies confeccionen vestits de diferents èpoques utilitzant materials variats i fan una desfilada de models.

Edat: de 10 a 16 anys
20. Què pesques?

Pescant faves, mongetes, cigrons o llenties en una capsa de sabates, els participants investiguen l’evolució de la pesca i els efectes dels canvis tecnològics sobre les poblacions de peixos.

Edat: de 10 a 16 anys
21. L'increible història del Sr. Al'Um-Ini
L’activitat permet als participants triar el final d’una història. Una història, tanmateix, que primer caldrà reconstruir a partir de fragments perduts qui sap on… Trobar-los potser ens obligarà a superar alguna prova.
Edat: a partir de 12 anys
22. Fes un bon paper
Imaginar-nos un món sense paper pot ser un exercici divertit. L’activitat especula primerament sobre tot això i després ho posa en pràctica proposant la fabricació de paper reciclat.
Edat: a partir de 10 anys
23. Menys és millor

Els participants han d’idear anuncis i eslògans publicitaris per al concurs «Menys és millor!» dirigit a les persones que compren i usen aparells elèctrics.

Edat: a partir de 12 anys
24. Una parcel·la llaminera

Els participants reben una parcel·la «rica» en elements «llaminers». Seran amos i senyors de la seva parcel·la i podran intervenir-hi al seu grat, però a canvi de les seves intervencions perdran llaminadures.

Edat: de 10 a 14 anys

25. Parents d'Atila

Els nois i noies simulen anar al bosc un diumenge per realitzar alguna de les activitats d'un cap de setmana qualsevol. De tornada han de deixar constància de les conseqüències que la seva activitat hagi pogut causar.
Edat: a partir de 7 anys

26. Objectes estranys al jardí

Els participants, per grups, escampen unes «deixalles pel bosc». Després hauran de trobar i recollir les que han llençat els altres grups, classificar-les i abocar-les al contenidor corresponent.
Edat: de 4 a 7 anys

27. Mira on trepitges

Els participants es converteixen en banyistes que s’han de desplaçar des de la seva tovallola fins al mar travessant una platja plena d’obstacles.
Edat: de 4 a 7 anys

28. Un creuer pel Mediterrani
Consisteix a imaginar un creuer turístic per deu ciutats del Mediterrani durant el qual els turistes gaudeixen dels atractius d’aquest mar i pateixen els efectes de la contaminació, mentre que les ciutats tenen la possibilitat de millorar la situació ambiental.
Edat: de 10 a 14 anys

29. Troba la diferència

Es tracta de «trobar les diferències» entre dos paisatges que podrien ser idèntics i reflexionar sobre per què no ho són.
Edat: a partir de 10 anys

30. Operació patrimoni

Un ajuntament vol estimular els ciutadans a sentir-se orgullosos del seu patrimoni natural i cultural, de manera que posin tot el seu interès a conservar-lo. Crearem grups d’experts que donin consells encertats.
Edat: a partir de 14 anys