Índex d'activitats

 

31. Peripècies del vell marí
Els participants es transformen en vells marins i en factors limitants en un joc de simulació molt actiu que pretén reproduir el cicle de vida del vell marí i algunes causes de la seva extinció.
Edat: a partir de (10) 12 anys

 

 

32. Ocells internacionals
Els nois i noies fan d’ocells aquàtics que es desplacen entre el seu lloc de nidificació i els seus llocs d’hivernada i que són sotmesos a riscos en els dos indrets i durant el trajecte.
Edat: a partir de 7 anys
33. Marea negra
Els participants fan una simulació d’una marea negra a base d’aigua, oli, ous durs i plomes. Trobaran la manera de pal·liar la contaminació del mar?
Edat: de 10 a 16 anys
34. Illes verges
Consisteix a «fabricar» illes, fins i tot fent-hi créixer plantes a fi de simular alguns processos tant de formació del sòl com de la seva erosió i desertització.
Edat: de 10 a 16 anys
35. Cucs i llangardaixos
El llangardaix es menja el cuc, el cuc es menja la planta, però... què passa quan la planta o el cuc han estat enverinats per plaguicides?
Edat: a partir de 10 anys
36. Circuleu, si us plau!
Els participants han de fer un recorregut com si fessin els seus desplaçaments habituals. Segons que circulin en cotxe particular o en transport públic, les conseqüències ambientals seran diferents.
Edat: de 10 a 14 anys
37. Sorolls espantosos
Els participants imiten els sorolls habituals del seu entorn i intenten trobar la parella que fa el mateix soroll.
Edat: a partir de (7) 10 anys

38. No m'emboliquis
Els embalatges ens compliquen la vida! Farem una cursa d’obstacles dificultada per la quantitat d’embalatges que ens cal dur a sobre.
Edat: de 10 a 14 anys

39. La solució menys dolenta
Reconèixer la transcendència de la conservació dels recursos naturals i de les bones condicions dels sistemes ecològics del planeta per a la nostra supervivència i qualitat de vida.
Edat: a partir de 12 anys

41. Debat obert
Es tracta de simular un debat «calent», un enfrontament entre grups ecologistes sobre el diòxid de carboni (CO2), l’efecte hivernacle i el canvi climàtic.
Edat: de 14 anys en endavant