Objectius Què cal saber Desenvolupament pas a pas Avaluació

Suggeriments

 

Suggeriments

   

  • Si feu l’activitat en dues sessions (sortida + aula taller), estudieu la possibilitat de gravar els sons durant la sortida i poder-los escoltar després a l’aula o al taller en el moment de fer els dibuixos i poemes.
  • Per facilitar la localització del recorregut imaginari que suscita la narració, és convenient detenir-se a mirar un globus terraqüi abans de començar l’activitat.

   

Extensions

 

  • Disposar les imatges i els poemes al voltant d’un mapamundi i unir amb cintes les imatges dels llocs que els nois i noies han preferit amb el punt del mapa on es troben.
  • Redactar un enunciat o un poema sobre la contaminació de les aigües del planeta i fixar-lo a la pintura. Redactar-ne un altre sobre el que és possible de fer per preservar la qualitat de les aigües del planeta i prevenir la contaminació.
  • Escollir una extensió d’aigua situada a prop, estudiar-ne les característiques, localitzar-la en una mapa regional i traçar el camí que la relliga al mar.
  • Traçar l’itinerari que segueix una anguila, una tonyina o una balena quan migra i descriure els diferents ambients que l’animal travessa.
  • Enregistrar sons d’aigua de casa (les aixetes), la ciutat (un sortidor...), etc. Amb aquest material i fotografies recollides, fer un muntatge audiovisual.

 

Objectius Què cal saber Desenvolupament pas a pas Avaluació

Suggeriments

 
tit_act5
Descarrega l'activitat      
Edat Edat: a partir de 10 anys
Durada Durada: una sessió de 60 minuts (o 2 de 30)
Grup Grup: fins a 30/40 participants
Materials Materials: gravació musical o de soroll de l’aigua o del so d’un hàbitat aquàtic, pintures a base d’aigua (acríliques, aquarel·les o gouache), pinzells, paper, recipients per a aigua, llapis, retolador
Documentació necessària: Narració "Volta al món imaginària"
Documentació addicional: Informació poemes curts
Espai: interior o exterior
matèries Matèries: ciències naturals i socials, llengua, expressió artística
conceptes claus Conceptes clau: aigua, cicle de l’aigua, aigües subterrànies, riu, llac, mar, oceà, pluja
Altres conceptes Altres conceptes: planeta Terra, benestar, aigua com a recurs
Procediments i valors Procediments i valors: atenció, generalització, evocació, expressió escrita, manifestació de sentiments, pintura; receptivitat