Objectius Què cal saber Desenvolupament pas a pas Avaluació

Suggeriments


 

Informació


Per mantenir l’activitat vital cal energia. Diem que el sol és la base de la vida perquè és ell qui ens proporciona l’energia necessària. La llum del sol és captada per les plantes i emmagatzemada en forma d’energia química. Els animals, que no podem captar directament l’energia del sol, l’obtenim nodrint-nos de les plantes o d’altres animals que, al seu torn, s’han alimentat de plantes. L’energia flueix així duns éssers vius a d’altres a través de la cadena_alimentària.

 

El fet de menjar ens és tan natural des del mateix moment que naixem, que rarament ens aturem a pensar en el seu significat. Sense menjar no sobreviuríem, bàsicament perquè no tindríem font d’energia. I la «clau» de la font d’energia són les plantes verdes i la disponibilitat d’aire, aigua i terra fèrtil perquè puguin viure i atrapar l’energia del sol. Mitjançant la fotosíntesi, les plantes capten l’energia que ve del sol i la transfereixen a tots els éssers vius que s’alimenten d’elles.

  

Els aliments tenen una funció energètica i estructural. Ens aporten l’energia que ens cal per realitzar les tasques de la nostra vida quotidiana i per mantenir constant la temperatura, i ens proporcionen les «peces» químiques per construir el nostre propi cos i créixer. Les proteïnes, els lípids, els glúcids, les vitamines, etc., són compostos de diferents característiques; cada una d’aquestes substàncies té una funció específica en l’organisme; totes són necessàries per mantenir la salut.

 

Objectius Què cal saber Desenvolupament pas a pas Avaluació

Suggeriments 
tit_Act6
Descarrega l'activitat      
Edat Edat: de 4 a 7 anys
Durada Durada: 60 minuts (incloent-hi la presentació del tema dels aliments)
Grup Grup: de 15 a 25 participants
Materials Materials: 1 test amb terra, 1 ampolla d’aigua, mitja cartolina daurada, 1 globus blanc, llapis de maquillatge (dos colors), cintes o diademes (tantes com jugadors), cartolina per retallar les siluetes, plats de cartró, davantals i barrets de cuiner (optatiu)
Documentació necessària:
Documentació addicional:
Espai: interior o exterior
matèries Matèries: ciències naturals i socials, expressió corporal
conceptes claus Conceptes clau: condicions per a la vida, sol, aire, terra, aigua, dependència del medi, aliment
Altres conceptes Altres conceptes: energia interna, animal, planta, xarxes tròfiques, herbívors, carnívors, omnívors
Procediments i valors Procediments i valors: atenció, associació, identificació de símbols, establiment de relacions causa-efecte, generalització, coordinació de moviments, imitació; apreciació, participació