A Ersília ens agrada promoure la participació de infants i joves en projectes i estudis de planificació urbana, tant per escoltar les seves idees i propostes com per enfortir el seu sentit de pertinença al lloc on viuen. Entre maig i juny  d’aquest any vàrem col·laborar amb l’Institut Quatre Cantons per tal d’investigar l’opinió dels veïns i veïnes dels barris de  Poblenou i Gràcia sobre les Superilles.

Col.laboració amb L’Institut Quatre Cantons

També varèm engegar un procés de co-creació a l’escola Basseroles (Sant Miquel de Balenyà), per imaginar i actuar en la millora del poble!

Convidem a estudiants a participar en el desenvolupament del nous plans de mobilitat. Per exemple, més de 50 estudiants de l’escola Era de Dalt de Tona van participar en el desenvolupament pla de mobilitat del seu municipi de Tona, dibuixant els camins per on es desplaçaven sols o acompanyants, omplint una enquesta senzilla sobre els seus hàbits de mobilitat i conversant sobre com voldrien que fos la mobilitat al seu poble. La experiència ha estat molt enriquidora i ens plantegem repetir-la per altres plans de mobilitat.

 
Participacio Tona
Participacio_tona

Cursos i tallers de formació

També ens agrada compartir el que sabem a través d’activitats de formació, per exemple:

  • Estràtegies de comunicació: Com hem d’informar sobre el repte de la sostenibilitat? (UNESCO-CAT 28/11/2011)
  • Elaboració de recursos didàctics d’educació per a la Sostenibilitat (Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya 05/11/2012)
  • Utilització de metodologies d’aprenentatge actiu, com l’aprenentatge basat en problemes o basat en projectes (ABP) i el storytelling a l’ensenyament  (Al centre de formació i inserció laboral AVBC 02/2013).