GUIA RÀPIDA PER CITAR DOCUMENTS

A continuació trobeu un exemple que com citar els recursos més utilitzats, però si voleu informació més detallada, teniu el document complert aqui.

Llibre amb només un autor:
Autor [cognom, nom]. Títol. núm. d'edició. Ciutat [en la llengua del treball] : editorial, any.

Ex. : Eco, Umberto. Como se hace una tesis : técnicas y procedimientos de investigación, estudio y escritura. 1ª ed.  Barcelona: Gedisa, 1994.

Llibre amb 2 o més autors:
Autor [cognom, nom]. Títol. núm. d'edició. Ciutat [en la llengua del treball] : editorial, any.

Ex. : Eco, Umberto. Como se hace una tesis : técnicas y procedimientos de investigación, estudio y escritura. 1ª ed.  Barcelona: Gedisa, 1994.

Articles de revista:
AUTORIA. "Títol de l’article". Títol de la revista Vol. (any), núm. de l’exemplar, p.

Cal indicar la primera i la darrera pàgina de l’article, separades amb un guió.
Ex. : SCULLEN, M.E. "Les Dictionnaires français: un lieu privilégié du sexisme?". Cahiers de lexicologie. Vol. 83 (2003), núm. 2, p. 131-151.

Articles de diari:
AUTORIA (si hi consta). "Títol de l’article". Nom del diari [Lloc d’edició] (dia mes any), núm., p.

Cal fer constar el lloc d’edició del diari entre claudàtors si no forma part del nom del diari. La data es dóna completa, en la llengua del document.
Ex. : BAÑOS, J.-E. "Epònims: els noms propis de la ciència". Avui [Barcelona] (15 novembre 2003), núm. 9389,      p. 36.

Programes de ràdio o televisió:
Nom del programa. Responsabilitat (si escau). Entitat emissora, menció de la data d’emissió.

Ex. : Autògrafs. Dir. Jordi Turtós. Canal 33, Televisió de Catalunya, emès el 13 de gener de 1997.
El Terrat. Dir. Andreu Buenafuente. Catalunya Ràdio, emès el 15 de novembre de 1996.

Documents en línia:
AUTOR. Títol [En línia]. Edició o versió. Lloc de publicació: editorial o distribuïdora, any de publicació. <adreça web> [Consulta: ]

Ex. : EUROPEAN COMMISSION. TRANSLATION SERVICE. Eurodicautom [En línia]. [S.l.]: European Commission, 2004. <http://europa.eu.int/eurodicautom/Controller> [Consulta: 22 setembre 2004]

 

COM CITAR DOCUMENTS

Font: TERMCAT (http://www.termcat.cat/productes/documents/citaciobiblio.pdf)

Com a centre de referència en el treball terminològic, es proposa garantir la qualitat i la disponibilitat de recursos i mètodes de treball als sectors públics i privats i impulsar la participació i la implicació de la societat en totes les seves activitats per a promoure, en un escenari multilingüe, el desenvolupament de la terminologia en llengua catalana i contribuir al progrés general d’aquesta llengua en tots els àmbits socials.

 

 

Comentar, puntuar o descarregar la publicació »

 

APA SCHOLARWORD                  

Es tracta d'un programa informàtic més complert que l'anterior, permet citar segons l'estil APA i MLA. Es complementa amb un tutorial per facilitar el resum de llibres i articles, i un llistat d'errors típics. La llicència és d'un mes.
Descarrega el programa »

 


Recomana'ns a