canalrecerca

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Videoteca CRP Les Corts La vela adaptada

La vela adaptada

Autor: Mikel Zawisza Alvarez
Premi CRP Les Corts Any 2007/2008
Àrea de coneixement: Física, educació física

Descripció del treball:

Demostrar, mitjançant una anàlisi en profunditat dels aspectes més importants de l'esport de la vela adaptada, que les persones amb discapacitat poden arribar a competir a un nivell tan alt com els esportistes d'elit convencionals. A més, es pretén fer una aproximació, per una banda a la navegació a vela i, per l'altra, al món de l'esport adaptat, des d'un punt de vista de les pròpies vivències personals.

Destaquem del treball:

En primer lloc destaca l'interès que aquest treball pot despertar en totes les persones, amants dels esports o no, que coneguin el món de la vela o que no hagin navegat mai, ja que el rigor amb què ha estat elaborat tant des del punt de vista  esportiu, com de la història i de la física de la navegació a vela,  dóna  al lector les eines necessàries per poder comprendre com es desenvolupa aquest esport.

També es important destacar la riquesa expressiva i de vocabulari al llarg de tot el treball, cosa que permet al lector seguir el discurs sense dificultat, tot i tenint en compte que alguna part, pel seu contingut més científic, pot suposar alguna dificultat de comprensió.

El fet  que en Mikel  sigui un apassionat de la navegació a la vela i practiqui la vela adaptada d'alta competició, dóna a tot el treball  una veracitat, no solament des del punt de vista  teòric, sinó també del de la vivència.
Finalment, cal destacar que en Mikel aconsegueix  sensibilitzar el lector envers  les possibilitats dels esportistes discapacitats de competir professionalment a un alt nivell.

 

logos.gif