canalrecerca

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Com es fa una recerca? Etapes 6- Com obtinc resultats?

6- Com obtinc resultats?

 Aquesta, acostuma a ser la fase de la recerca més interessant i divertida, però tot sovint ens fa modificar alguna de les accions que havíem planificat: trobem coses inesperades o s'obren nous camins. Aquí és important interaccionar amb el tutor o tutora, que et guiarà en el procés.

És en aquesta fase de la recerca on obtindrem els resultats. Dur a terme i buidar les enquestes; realitzar i transcriure l'entrevista; fer el treball pràctic en cas que sigui una recerca experimental; o elaborar els materials que constitueixen el projecte tecnològic (plànols, maqueta, etc).

Durant aquesta part de la recerca també cal escriure.Segurament hauràs d'elaborar taules, comentar textos, fer diagrames, gràfics i probablement fer càlculs. Cal ser ordenat i clar en la recollida dels resultats, ja que després et facilitarà processar-los i interpretar-los.

Visita:  http://www.ersilia.org/llibre_recerca/fasetreball.html

Per més informació consulta:

 

 En aquesta fase del treball de recerca, el tutor et pot ajudar molt. Aquí sota podràs llegir les dubtes que li van sorgir a dos estudiants a l'hora d'obtenir resultats per les seves recerques, però com cada treball tè les seves característiques, no dubtis en preguntar els teus dubtes al teu/va tutor/a!
   Pufff quin embolic!!! Aquest treball no l'acabaré mai jeje!! A veure, és que igual no m'he explicat gaire bé, el punt tres i quatre els faig interpretant les dades que he extret de l'IDESCAT i del INE (Institut Nacional d'Estadística) i per això pensava no afegir-los a l'apartat de l'enquesta, sinó en un altre apartat. Però ara ja no sé que fer...
 Jo diria que les dades INE i IDESCAT t'ajudaran a dissenyar l'enquesta i a interpretar-la un cop passada. Primer, dones la situació actual del poble segons les dades que has considerat rellevants. Després, analitzes quina possible evolució tindrà.
 
Quan redactis les preguntes recorda que n'hi ha de tres tipus:

  • Socioeconòmiques: son preguntes obligades tipus sexe, edat, població, districte, estudis, professió...
  • Factuals: son preguntes molt precises, indiquen fets. Ex. tens mp3? m2 de la teva habitació? ...
  • Actitud o opinió: són difícils de mesurar. Val la pena posar més d'una pregunta idèntica formulada de diferent manera

Buida les enquestes en un full de càlcul, ordena-les, numera-les. Hi ha dades errònies? Hi ha preguntes que cal eliminar? Fes gràfics, taules...
 

logos.gif