canalrecerca

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Com es fa una recerca? global Programa del curs sobre biotecnologies

Programa del curs sobre biotecnologies

Els professors i professores que atenguin el curs que se celebrarà a Barcelona, gaudiran d’un programa complet amb ponències a càrrec d’experts com Lluis Ruiz, CEO de l’empresa Janus Developments, amb seu al mateix PCB, o del catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Santaló, que dinamitzarà un debat per reflexionar entorn als aspectes ètics, legals i socials vinculats a aquesta temàtica. El professorat assistent també tindran l’oportunitat de participar en la recerca d’un potencial fàrmac contra l’aterosclerosi, duent a terme un experiment consistent en una transformació bacteriana, dinamitzada per la investigadora de la Universitat de Barcelona Theresa León.

El programa també inclourà presentacions a càrrec de representants de CosmoCaixa i de la Xarxa d’Escoles d’Europa “European School Net”, qui ens explicaran l’oferta del museu en educació no formal entorn a les biotecnologies, i com treballar les biotecnologies cooperant amb professors d’arreu d’Europa a través de e-Twinning, respectivament.

Finalment, el curs també oferirà guies amb activitats d’aula per treballar amb les eines multimèdia i participatives d’Xplore Health, així com un taller sobre com desenvolupar-les per fomentar el mètode indagatiu en l’educació en ciències (Inquiry Based Science Education), a càrrec del CDEC del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

El Parc Científic de Barcelona obre inscripcions i convocatòria per a 15 centres educatius “pilot”

El curs té una capacitat per a 30 professors i professores de secundària, i compta amb honoraris per a 15 centres que vulguin participar com a “centres educatius pilot”. Aquests seran seleccionats entre tots els centres que ho sol·licitin. 

Tasques dels 15 centres pilot:
A més de participar a totes les sessions del curs, aquests centres implementaran activitats d’aula entorn a les biotecnologies al seu centre educatiu fent ús de les eines d’Xplore Health. Un cop implementades, hauran d’enviar un informe descrivint-les a l’equip d’Xplore Health, i ajudaran en la seva avaluació complimentant els qüestionaris que se’ls facilitarà.

Data límit i inscripcions:Per inscriure’t complementa el formulari de registre entre els dies 24 i 30 d’octubre (el dia de publicació del formulari us enviarem un mail). Per a més infromació contacteu l’Àrea de difusió de la Ciència: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


 

logos.gif