canalrecerca

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Propostes de recerca Les preguntes dels experts

Les preguntes de Carme Riera

Carme Riera, escriptora, després de publicar Temps d'Innocència, un llibre de memòries de la seva infància a Mallorca, ens rep a la Sala d'Escriptors de l'Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda. Carme és professora de Literatura hispànica i tradició europea a la Universitat Autònoma de Barcelona, i l' any passat va entrar a la Real Academia de la Llengua Española.

Consulteu les preguntes a: http://www.ersilia.org/canalrecerca/propostes_experts/criera/

 

Les preguntes d'Anna Cabré

Anna Cabré rep la Fundació ERSILIA (30/01/ 2012) al seu despatx del Centre d'Estudis Demogràfics, que aquest any compleix els 28 anys, a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. És un despatx espaiós, amb grans finestres a l'alçada de les copes sempre verdes dels molts pins que envolten l'edifici. Ens aquests moments està immersa en una investigació sobre la població de Catalunya entre 1451 i 1905, a partir dels registres de matrimonis que mantingueren, durant cinc segles!, totes les parròquies de la diòcesi de Barcelona. A la recerca hi col•laboren Instituts, estudiants de batxillerat fent treballs de recerca.

Consulteu les preguntes a: http://www.ersilia.org/canalrecerca/propostes_experts/acabre/

 

Les preguntes de Dolors Reig

A partir d’una conversa amb la Dolors Reig el dilluns 31 de gener de 2011, vam elaborar una sèrie de preguntes per estimular recerques interdisciplinàries sobre l'evolució d'internet, el poder de les xarxes socials, les tecnologies emergents, la nostra identitat digital...

Com diu Dolors Reig en la societat fluida, del canvi constant, en la societat complexa del coneixement abundant, en la societat interconnectada i empàtica, s'ha de passar de la educació a l'aprenentatge (proactivitat), de la educació sobre respostes, a l'aprenentatge sobre preguntes (creativitat) i s'ha de fomentar l'esperit crític, la interpretació de patrons complexos (intuició) i les relacions (participació), perquè 100 persones pensen millor que una.

Consulteu les preguntes a: http://www.ersilia.org/canalrecerca/propostes_experts/dreig/index.htm

 

Les preguntes de Salvador Cardús

A partir d’una conversa amb el Salvador Cardús el dilluns 2 de novembre de 2009, vam elaborar una sèrie de preguntes per estimular recerques interdisciplinàries sobre els valors, el lleure, la juventut i el futur...

Com diu en Salvador Cardús l'objectiu principal de tota educació hauria de ser la d'encoratjar a pensar el futur, a inventar-ne un de nou. "I això crec que s'ha de fer amb tres ingredients: amb realisme, amb sentit i amb esperança. Cal fer-ho amb realisme perquè no es tracta d'imaginar futurs impossibles de benestar material, sinó de pensar-ne d'altres possibles d'assolir. I cal pensar el futur amb sentit: és a dir, com a projecte col·lectiu, que integri la pròpia vida en alguna cosa més gran i transcendent. Però, sobretot, és imprescindible pensar el futur amb esperança. Vull dir, des de la convicció que saber pensar el futur és l'única forma de pensar-nos amb futur. I això depèn de la nostra capacitat de pensar críticament el present. Educar ha de ser una invitació a inventar noves maneres de fer que produeixin una inversió de valors en la qual el desig de benestar material sigui substituït pel de més dignitat personal, cultural i moral. Una invitació a substituir la quantitat d'experiències per la qualitat de les relacions. A abandonar l'excés i el desig il·limitat per una serena sobrietat en les formes de vida".

Consulteu les preguntes a: http://www.ersilia.org/canalrecerca/propostes_experts/cardus/index.htm

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

logos.gif