canalrecerca

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Tutories de recerca
Tutories de recerca

Centres de recursos pedagògics

Els centres de recursos pedagògics són serveis educatius creats pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, per a donar suport a l'activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent del professorat. Als centres de recursos pedagògics es pot gaudir d'assessoria pedagògica, i d'una mediateca. Cal destacar que molts dels CRPs celebren fòrums de recerca adreçats a estudiants d'ESO i Batxillerat.


Més informació:
http://www.xtec.cat/web/serveis/serveis/sez/crp
 

Escola de Natura Angeleta Ferrer. Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat. Ajuntament de Badalona

tutories mediambientTutories de l'escola de Natura de Badalona

OBJECTIUS: Facilitar informació per als treballs de recerca relacionats amb el medi natural de la serralada de Marina, donar idees, facilitar materials, donar suport a la part experimental del treball.Es proposen idees, es facilita material i informació als alumnes de batxillerat que, guiats pel professorat, vulguin fer el treball de recerca sobre un tema que estigui relacionat amb el medi natural de la serralada de Marina.

Més informació:
Telèfon: 93 395 01 05
A/e:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

http://badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=detall_directori&_id=208#wlp_detall_directori

 

Jove Campus de Recerca

Amb aquesta iniciativa la UdG pretén aconseguir un acostament entre l’ensenyament de secundària i el món universitari. Per això el Campus s’adreça principalment als estudiants de 1er de batxillerat, sense oblidar els estudiants  de 2n de batxillerat i 4rt d'ESO que puguin estar-hi interessats.

L’objectiu és posar a l’abast de totes aquelles ments inquietes i amb ganes d’adquirir coneixements un conjunt de recursos que pot oferir la Universitat, tant humans com materials, per tal que es puguin introduir a la investigació i, en particular, avançar en els seus treballs de recerca.

Trobareu més informació : http://www.udg.edu/2nJoveCampusdeRecerca/Presentacio/tabid/10584/language/ca-ES/Default.aspx

 

L'Aquàrium de Barcelona

El Departament d'Educació de L'Aquàrium de Barcelona ofereix un curs per a tot l'alumnat de batxillerat interessat a fer el treball de recerca relacionat amb la temàtica marina, i en especial amb la Mediterrània. Aquest curs té la finalitat d'assessorar i orientar l'alumnat en l'elaboració del seu treball.

El curs té una durada aproximada de 3 mesos i consta de:

  • Tres sessions d'assessorament amb un biòleg o una biòloga del Departament d'Educació.

  • Dues sessions de consulta de material bibliogràfic, revistes, vídeos, etc.

  • Sis visites a L'Aquàrium de Barcelona per poder recollir dades d'observació.

L'alumnat que participi en el curs disposarà d'un carnet que permet fer les sessions d'assessorament i de consulta segons el calendari establert i les visites d'observació quan més els convingui.

http://www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/educa_visitas.php?id=cw42f9f12833633&tema=cw435f371fc7e26

 

Parc Científic de Barcelona (UB)

El Parc Científic de Barcelona (Universitat de Barcelona) a través del seu programa «Recerca a Secundària» acull estudiants de primer de batxillerat que hagin d'iniciar el seu projecte de recerca. Amb aquest programa se'ls ofereix la possibilitat de disposar de l'ajut d'un tutor del Parc Científic de Barcelona, que, durant un any aproximadament, ofereix una tutela bibliogràfica, així com sessions pràctiques als laboratoris del Parc.

 


A més de comptar amb l'ajut del tutor del Parc Científic de Barcelona, els estudiants de secundària també disposen de la tutela del seu professor de secundària, que és el màxim responsable del projecte. Per la seva banda, els tutors del PCB també gaudeixen de l'assessorament d'un investigador universitari i professor de secundària que actua com a coordinador.
Finalment, el projecte conclou amb el lliurament de 3 premis (a compartir entre els estudiants i els IES) als millors treballs de recerca, que es presenten en un estand a la Fira "Recerca en Directe".

Més informació a:

tel: 934034862


Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

http://www.pcb.ub.es/

 

Programa Argò

L'UAB, a través del Programa Argó ofereix assessorament i suport al treball de recerca del batxillerat entre altres serveis d'ajuda als estudiants en el seu pas a la universitat. Professorat de la UAB, a través del Programa Argó, proporciona assessorament per a fer el treball de recerca. Hi ha tres modalitats de suport a la realització de treballs de recerca de batxillerat. 

Assessorament a temes proposats per professorat de la UAB. Disposen d'una llista de temes de diferents àrees de coneixement, la majoria amb una breu descripció que ajuda a fer-se una idea de les característiques del treball que es proposa.En relació a cadascun d'aquest temes s'ofereix ajut per determinar l'enfocament, la metodologia de treball, la bibliografia, els recursos i, en determinats temes, també s'ofereix l'accés a la infraestructura de la universitat. 

Assessorament a temes proposats pels estudiants També és possible assessorar sobre temes no proposats explícitament des del Programa. Els estudiants poden proposar el tema i sol·licitar ajut puntual. Aleshores, si és possible, es cercaran entre el professorat de la UAB especialistes que els orientin.  

Assessorament a treballs de recerca vinculats a "l'estada a l'empresa" També teniu la possibilitat d'iniciar durant l'estada el treball de recerca en un tema relacionat amb el lloc on es fan les pràctiques. El professorat que acull també proporciona el tema per fer el treball, l'enfocament, les fonts d'informació, la metodologia, recursos per desenvolupar-lo i assessorament fins el moment de presentar-lo. 

Més informació:
http://www.uab.cat/ice/argo/ 

 

Tutories - Escola Politècnica Superior de Castelldefels

Escola Politècnica Superior de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya col·labora amb els centres de secundaria i batxillerat  de la comarca per dues finalitats molt concretes.  Despertar l'interès per la ciència i la tecnologia. A més d'atraure l'interès d'aquests estudiants pels estudis que s'imparteixen al Campus.

El Campus del Baix Llobregat disposa d'un catàleg de treballs relacionats amb l'aeronàutica, les telecomunicacions, l'agricultura i les indústries agroalimentàries que es podent realitzar sota la supervisió de professors/es i estudiants del Campus. Es poden utilitzar els materials, mitjans tècnics i instal·lacions del Campus que necessiti l'estudiant de batxillerat : biblioteca, sales d'estudi, laboratoris, sala d'ordinadors...

Per a més informació visiteu la web:

http://epsc.upc.edu/ca/?q=node/165

 

Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona ha preparat un curs amb la finalitat d'assessorar els alumnes i facilitar-los l'elaboració del treball. Aquest curs s'adapta a les diferents demandes provinents dels estudiants i, al mateix temps, els orienta i ajuda en l'elecció de la temàtica.

El curs consta de tres sessions teòrico-pràctiques en horari extraescolar (de 15 h a 17 h), una tarda setmanal d'assessorament, consultes i entrevistes amb personal del Zoo de Barcelona, així com un nombre variable de visites a les instal·lacions, en els dies i horaris que es desitgin, per fer les observacions que calgui.  

En acabar el taller, el grup podrà passar la resta del dia al recinte del Zoo fins al tancament.

http://www.zoobarcelona.cat/ca/educacio/

 

Suport als TdR de batxillerat a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet de Llobregat

Suport als treballs de recerca de batxillerat a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet de Llobregat
Servei especialitzat a disposició de tutors i tutores d'alumnat de secundària. L'objectiu és donar suport a les tasques de tutoria, atendre l'alumnat de forma personalitzada, fomentar la recerca sobre temes locals, introduir els/les alumnes en la metodologia i l'ús de les eines d'investigació i contribuir que els nois i noies coneguin millor la ciutat i el seu entorn. Esta destinat a l'alumnat d'ensenyament secundari acompanyat dels tutors i tutores.  Per acollir-se al servei és indispensable fer una primera reunió amb el tutor o tutora dels treballs de recerca. Per concertar reunió: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o per telèfon.

Trobareu més informació al web de l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat: http://www.l-h.cat/

 


logos.gif