A més de desenvolupar recursos educatius i participar en projectes d’R + I, la Fundació Ersília dóna suport a projectes d’altres institucions amb els quals comparteix estratègies i objectius. En molts casos el que fem es donar les eines per difondre i comunicar millor els seus projectes. De manera especial hem col·laborat, amb els programes de Sensibilització i Educació de l’Ajuntament de Barcelona i el programa XESC, impulsat des de la Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient i habitatge, la iniciativa Fem Poble de Sant Miquel de Balenyà i amb el Casal d’Infants.

Bcnsostenible P
Bcnsostenible_p
Xesc_p
Actu
Fempoble

Web i gràfics interactius per conèixer els actors de recerca i innovació en sostenibilitat a Catalunya

Aquest web te origen en l’estudi “Mapa d’Actors de Recerca i Innovació en Sostenibilitat a Catalunya” elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat l’any 2013. Des de la fundació Ersília hem dissenyat tant el web com els gràfics interactius per tal de mostrar:

  • Els focus de recerca i innovació en sostenibilitat ambiental a Catalunya.
  • Els eixos temàtics de recerca i innovació.
  • Les formes de interrelació existents entre els diferents actors

Web mapa d’actors

Nova web per la Xarxa d’escoles per a la sostenibilitat de Catalunya.

La Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya, estrena nou web, disseyat i desenvolupat des de la fundació Ersília per tal de facilitar la difusió de les seves activitats i recursos, així com per fer més àgil l’actualització del contingut. Hem fet servir el gestor de continguts JOOMLA. www.xesc.cat

Eines 2.0 per un moviment veïnal

Des de la fundació Ersília estem col·laborant amb l’associació veïnal “Fem Poble” (Sant Miquel de Balenyà) en el projecte imaginar un poble amb un espai públic de qualitat que afavoreixi la convivència, la vida més saludable a través de projectes de millora dels parcs o les places, els carrers, els camins o de l’estació. Què fem?: Sentim les idees dels veïns i veïnes per millorar l’espai públic i les plasmem en imatges per tal que es pugui visualitzar com canviaria el poble si aquestes idees es posessin en pràctica. Facilitem eines 2.0,  com un web  o canals en Facebook o Instagram, amb la idea que aquestes plataformes puguin servir d’espais de participació i debat. www.fempoble.eu www.facebook.com/fempoblebalenya

Logo i nou web pel ACTU

La nova junta directiva de l’Associació de Tècnics Urbanistes de Catalunya (ACTU)  vol donar un nou impuls a l’entitat,  enfortint-la i promocionant-la, fomentant la participació i millorant l’atenció als seus socis. La fundació Ersília ha dissenyat un logo per la entitat i està desenvolupant un nou web.

 

Mapa per conèixer els horts escolars a Barcelona

Cada cop som més els centres de escolars que tenen hort. En tenen en jardineres, en taules de cultiu, al terra, en hivernacles, de grans, de més petits, plens d’hortalisses o d’aromàtiques, però tots junts creen una rica xarxa d’horts. La fundació Ersília va desenvolupar una eina de visualització dels horts a Barcelona.

Web de joves europeus interessats per la ciència

La fundació Ersília va portar a terme per “EuroScience Open Forum-2008” un portal web específic per als joves. Es tractava d’un espai atractiu- en anglès- amb l’objectiu de contribuir a crear una comunitat europea de joves interessats per la ciència. A més d’informar sobre les activitats concretes de l’ESOF2008, el web servia de guia als joves per tal que descobrir i desenvolupar les seves inquietuds científiques.