edu365
titulo tutor virtual
AGAUR
spacer spacer spacer spacer
empty
empty

fase curiositat
L'objectiu d'aquesta web és oferir un entorn virtual per ajudar als estudiants de batxillerat a desenvolupar i compartir els seus treballs de recerca. Hem dividit el procés d'investigació en 10 etapes amb objectiu de donar-los unes pautes clares.

A cada etapa hi trobaràs un comentari meu, i una conversa amb estudiants que han participat en el projecte i què, com molts, tenen dubtes alhora de fer el seu treball de recerca. Potser els teus dubtes són els mateixos que van tenir ells.

També et donaré recursos que t'ajudaran a fer el teu treball. Ah! I si tens dubtes posa't en contacte, miraré d'ajudar-te.

Gaudeix la recerca, comparteix el que saps!

empty
 
tutor  
empty
empty

L’objectiu de la recerca no hauria de ser tant el descobrir la-Veritat-de-les-coses com despertar la inquietud per reparar errors generalment acceptats, per compensar i fer de contrapès, per buscar-li els tres peus al gat, i aventurar-se explorant l’inconegut.

empty
 
Xavier Rubert de Ventòs Xavier Rubert de Ventòs
empty
empty

Obro els ulls, veig l’espectacle del món i, és clar, me’n meravello. Llavors, per pensar la meravella, considero les dues opcions que se’m presenten. Una: el món és un món de preguntes i la meva tasca és buscar les respostes. L’altra: el món és un món de respostes i a mi em toca descobrir de quines preguntes. Aquest camí condueix, més tard que no pas d’hora, al coneixement científic i a la investigació. La història de la ciència és la història de les bones preguntes. S’avança quan canvia la pregunta. La resposta és gairebé rutina.

empty
 
Jorge Wagensberg
empty
empty

Moltes de les dimensions del pensament científic tenen a veure amb posicions artístiques: creativitat, crítica de la realitat, esperit heterodox... I també una certa inutilitat aparent, aquesta intangible inutilitat imprescindible de totes les coses realment importants ...La ciència és l'art de saber, no pas la tècnica de conèixer. Per tal que el culte als sentits no suplanti la cultura del sentiment, la ciència ha de ser l'art d'omplir de sentiments la cultura experimental.

empty
 
Ramon Folch Ramon Folch
crèdits | mapa del web | contacte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quin és el tema? Quina és la pregunta? Quin és l'estat de la qüestió? Quines hipòtesis? Quina metodologia aplico?
Com obtinc resultats? Com analitzo resultats? Quines conclusions? Com presento la recerca? A on publico la recerca?