edu365
titulo tutor virtual
AGAUR
spacer spacer spacer spacer
empty
empty

estat de la questió
En aquesta fase has d'incloure l'estat actual del tema. És a dir, què es coneix sobre el fenomen i què s'ha escrit independentment del tipus de publicació. Més tard s'utilitzarà per a formular la hipòtesis. Qualsevol treball de recerca comporta seleccionar informació, però a vegades trobar la més convenient pot ser difícil. Segur que quan penses com trobar-la, la primera idea que et ve al cap són els cercadors via internet, però has de tenir present que pots trobar la informació de moltes altres maneres. Pensa que una bona base documental sobre el que vols investigar és el primer pas per a què la recerca sigui satisfactòria.

 

empty
 
tutor  
empty
tutor

Per conèixer l'estat de la qüestió hauràs de fer una revisió de les diferents fonts d'informació existents, però abans de començar hauràs de concretar el tema. Llegeix un diàleg real amb un estudiant que no sap com trobar informació....
 

l
  Hola, estic realitzant el treball de recerca sobre els amish. Hem podríeu ajudar a trobar informació?
 
l
tutor He escrit "amish" al google i m'han aparegut 12.500.000 entrades. Imagina! No crec que es tracti d'un problema de falta d'informació. De què es tracta exactament?
 
l
empty Volia fer un treball sobre els amish xo encara no el tenia gaire enfocat. L'altre dia vaig decidir que em centraria en el següent: si poden sortir i tornar a entrar a la societat amish després d'haver comprovat com és la vida a la societat moderna (com ho accepten? Quines conseqüències té? Quin percentatge de gent hi torna? I quin decideix quedar-se a viure al món modern?).
 
l
tutor

La idea és bona però... tens pensat com obtindràs la informació que necessites? Els amish no utilitzen l'energia elèctrica i no tenen internet, imaginat com pots posar-te en contacte amb ells!
 

l
  Bé, al principi no sabia ben bé des de quin punt de vista enfocar-ho; vam estar parlant i em va venir al cap que jo l'estiu passat vaig estar als EEUU i va donar la casualitat que uns amics dels meus pares tenen una fàbrica on treballen alguns amish. Se'ns va ocórrer que podíem fer com un qüestionari centrat en el món del treball. Vam fer les preguntes i les hi vaig enviar. Ara estem esperant a veure si responen. Moltes gràcies.
 
l
tutor

Fixa't que en realitat no sabies gairebé que volies fer i ja has enviat un qüestionari. Te n'adones que primer cal definir quins són els objectius que cerques?
 

spacer
Catàlegs i biblioteques o arxius digitalitzats
..
Temes que han investigat altres estudiants temes
..
Cercador de Treballs de recerca de batxillerat treballs
..

Com cercar informació

..
Cercador de treballs de recerca als Estats Units science projects
..
Recercat. Dipòsit de la recerca a Catalunya
..
 
 
ajuda'ns a millorar aquest recurs
crèdits | mapa del web | contacte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quin és el tema? Quina és la pregunta? Quin és l'estat de la qüestió? Quines hipòtesis? Quina metodologia aplico?
Com obtinc resultats? Com analitzo resultats? Quines conclusions? Com presento la recerca? A on publico la recerca?