Pàgina inicial 
Ens mourem molt?
Descripció escenari

 

Has seleccionat el camí tecnològic.

Aquest escenari implica un alt creixement econòmic, molta innovació tecnològica i un lleuger augment de la població, degut, principalment, a la immigració entre l'any 2005 i el 2050. Combina un desenvolupament econòmic fort amb una cohesió social feble, s’apliquen polítiques que promouen l’autoorganització espontània del mercat, l’ús de les tecnologies, i la bona gestió de les infraestructures. Les emissions de CO2 es redueixen sobretot per la implementació de fonts energètiques més eficients. El CO2 encara creix durant els primers anys però es comença a reduïr a partir de la transició de combustibles fòssils a renovables.

Aquest és un escenari AAA. Representa una població Alta, una economia Alta i una tecnologia Alta. Vols saber quines són les seves emissions de C02 i altres signes vitals?

22
Descripció escenari
2
primer ciborg

“Viviremos conectados cerebralmente a la red”

Entrevista a Kevin Warwick, primer home ciborg de la humanitat
La Vanguardia, 28/12/2008

2
Ciborg e inmortales

Ciborgs e inmortales: Los avances tecnológicos provocarán un salto evolutivo de la especie humana

La Vanguardia , 9/10/2005

2
serem inmortals?

¿Podemos vivir tanto como queramos? ¿Está la muerte celular inexorablemente inscrita en nuestro destino biológico?

Entrevista a Juan Carlos Izpisúa,director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB). La Vanguardia , 13/o0/2009

   
22
22
Personatge

 
tipus k

Sóc un tipus k amb molta energia, m’agrada viure always-on, connecta’t, treballant des d’on sigui i quan vull, sense k ningú em mani, i vull comunicar-me constantment amb els meus amics i amigues, siguin on siguin! Em moc per tot arreu en qualsevol vehicle que en permeti arribar ràpid al meu destí; per ciutat sempre poso el sistema de conducció automàtic, és al·lucinant moure’s entre un munt de vehicles de tota mena que van de tot arreu a tot arreu i sense cap embús, ni accident! Però per grans trajectes mai poso la conducció automàtica: m’agrada conduir, prefereixo anar sol, i espero que algun dia es comercialitzin cotxes capaços de volar llargues distàncies, perquè no suporto els vols comercials, ni en primera classe, per fer vols transcontinentals. Ara estic a la Patagònia, esperant uns amics japonesos, apunt de travessar en vaixell de vela el Cab d’Hornos en ple hivern, perquè a vegades també m’agrada viatjar sense anar enlloc. És fantàstic viure amb un cert risc, que sempre és controlat perquè tinc informació precisa sobre el temps que ens espera durant la travessa, minut a minut, tinc el cos farcit de xips i sensors que m’alerten de qualsevol alteració fora del normal, i he fet ja el viatge unes quantes vegades, virtualment. Però continua sent emocionant oblidar-se una mica de tot, desconnectar-se una estona, de tant en tant!

22
22
Visionari

 

"Supercomputers will achieve one human brain capacity by 2010, and personal computers will do so by about 2020".

Ray Kursweil

Ray Kursweil és un inventor nord-americà, a més de músic, empresari, escriptor i científic especialitzat en les ciències de la computació i la Intel·ligència Artificial. Expert tecnólogo de sistemes i d'Intel·ligència Artificial i eminent futurista es caracteritza per ser el Cybernostradamus, perquè les seves prediccions tecnològiques gairebé sempre són encertades. És actualment president de l'empresa informàtica Kurzweil Technologies, que es dedica a elaborar dispositius electrònics de conversa màquina-humà i aplicacions per a discapacitats i és canceller i impulsor de la Universitat de la Singularitat de Silicon Valley. Kurzweil prediu que des d’ara al 2050 la tecnologia arribarà a ser tan avançada que els progressos en medicina permetran a la gent ampliar radicalment la seva esperança de vida i la qualitat de la mateixa. Els processos d’envelliment podrien en principi alentir-se, més tard aturar-se i finalment activar-se quan aquestes noves tecnologies mèdiques estiguessin disponibles.

Altres visionaris...

22
 
espacio

5 passos

Per experimentar: Es pot imaginar el futur científicament? Visions de 4 escenaris extrems | Crea els teus propis escenaris de futur

Per llegir: Diguem com et mous i et dire qui ets! | Com serà Europa al 2050? Tendències de futur | 2005-2050: un període en transició | Visions sobre l'impacte social de la tecnologia | Quin impacte ambiental té el transport | Mobilitat urbana: La ciutat de dues velocitats |Què opines dels futurs que profetitzen els gurus? | Per què ens hauriem de creure els resultats dels simuladors?

22
 
espacio
   Generalitat de Catalunya      Fundació Ersilia

Aquest recurs està basat en el projecte Transvisions, desenvolupat per Tetraplan (Copenhaguen), Mcrit (Barcelona), ISIS (Roma) and Leeds University (Leeds) al 2008 - 2009 per la DGTREN de la Comissió Europea. Podeu veure el darrer informe sobre el futur del transport a Europa: http://ec.europa.eu/transport/publications/doc/2009_future_of_transport_en.pdf


22

Més informació: info@ersilia.org